28 mars 2010

Idioti

Långt efter alla andra såg jag igår på Uppdrag granskning. Två tjejer våldtas, men människor håller trots det våldtäktsmannen om ryggen. Och jag förstår verkligen ingenting. Min enda spontana tanke är att Bjästa måste vara världens mest bortglömda, naiva, trångsynta, idiotiska och inavlade samhälle som är bebott av bortglömda, naiva, trångsynta, idiotiska och inavlade människor.

5 kommentarer:

  1. Jag så typ sista 20 minutrarna på en repris igår och har inte heller sett den innan. Det räckte. Jag håller med dig, det är helt sjukt. Jag förstår inte ens hur det kan vara en diskussion om det hela? Det är klart att man måste hjälpa tjejerna och ge dem stöd, vad ger man annars för signaler?

    SvaraRadera
  2. Jag är nog en hemsk människa... min första spontana tanke var; vad är det vi inte vet?
    Jag håller självklart absolut med om att det är offret man ska stå bakom. Förstås.
    Samtidigt vet jag att de här granskningsprogrammen är fantastiska på att vinkla saker.
    Ett är i allafall säkert. Att starta facebook-grupper mot flickan är naturligtvis helt sjukt. Men det blir knappast bättre av att hatgrupper startas mot den femtonåriga pojken, mot hans familj, mot prästen eller mot samhället. Hat föder hat. Så tycker jag :)

    SvaraRadera
  3. jag såg den nyss. höll på att dö när prästen säger "stackars kille". gne4wiokjgbnerjklwtgbhjkleasfuK!!!!!!!!!!!!!!!!!! SERIÖST?!?!?!!!!!!!!! ok fortfarande för upprörd för att kunna skriva om det

    SvaraRadera
  4. Håller med dig!! Det är ju helt sjukt! Jag tycker så himla synd om flickorna! Jag blev så VÄLDIGT upprörd när jag såg programmet...

    Ja eller hur! Såna fina människor borde det verkligen finnas fler av!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Hallå! Jag är hemskt dålig på att höra av mig :( Men jag är ledig till på torsdag nästa vecka!!

    SvaraRadera